Hejsan
 
Idag provade jag att göra chockladbollar av banan. Kan säga att det var ingen hit varken för sambo eller dotter. Imorgon blir det att prova några andra chockladbollar som dottern gillade hos en kompis. 
Idag blev det rostade rotfrukter med korv i ungen, receptet hittar ni på ica.

Ingredienser

  • 4 morötter 
  • 900 g fast potatis 
  • 1/2 tsk timjan 
  • 2 msk olja 
  • salt och peppar 
  • 2 röda paprikor 
  • 2 förp ostwurst (à 240 g)
  • 2 dl kvarg 
  • 2 msk ketchup 
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj morötter och potatis och skiva i ca 1 cm tjocka skivor med skalet.
  3. Blanda rotsakerna med timjan, olja, salt och peppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i stora bitar och skiva korvarna. Blanda det med rotsakerna på plåten när det återstår ca 10 minuter av tillagningstiden. Sätt tillbaka plåten i ugnen och tillaga ytterligare 10 minuter.
  5. Blanda kvarg med ketchup och smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka gräslöken och strö över rotfrukterna precis före servering.
  7. Servera rotfrukterna och korven med såsen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.

Tips

Byt ut ketchupen mot senap eller riven pepparrot.

Jättegott och hufsat lätt när det är varmt ute. 
Nu ska jag ut i köket och baka kaka till jobbet för jag har misslyckats varje gång nu när jag bakat på jobbet. 
Ska även göra ordning lite jordgubbar och äta ikväll.

Kramar på er

Kommentera

Publiceras ej